1. Beli 500gm tepung florentine (paket silver chrome macam tu, atau cap golden florentine)
2. Beli 500gm almond slice, 200gm pumpkin seed (warna hijau), 100gm sunflower seed (kuaci putih), 40 gm bijan hitam (boleh mix sikit bijan putih).
3. Bahan dalam step no2 kecuali bijan, semua dibakar dulu dlm oven dalam 5 minit (150C)
4. Kemudian semua bahan mix kan dgn tepung florentine tu, tepung tu dah manis. So takyah tambah gula atau madu atau apa apa lagi.
5. Sediakan cup cake size L susun dalam tray oven. Guna sukatan 1 sudu besar, cedok bahan ke dalam cup. (Cup kene jenis yg licin belah dalam ye, so that nanti bila bakar bahan tak melekat)
6. Jangan banyak sangat jangan sikit sangat cedok bahan dalam cup ye. Just nice tak nipis tak tebal.
7. Bakar 150C guna api atas bawah 15minit. Then tunggu dah sejuk sikit baru tolak bottom cup tu untuk keluarkan almond crunchy tu .
*Bahan mix takboleh biar terdedah sebab tepung tu akan keras dan melekit. Always cover.