1. Daging batang pinang dipotong lawan urat, perap dgn rempah ketumbar jintan dalam 30 minit dalam chiller.
2. Tumis 2 sudu minyak sapi Gee dan selebihnya pakai minyak masak biasa, masukkan 4 sekawan, serai 1 dititik, daun pandan 2 dibasuh dicarik tengah dan disimpul, hirisan bawang besar 1, daun kari 1 tangkai, bumbu putih 1 senduk besar, bumbu merah 3 sudu besar, serbuk kari 2 sudu besar yg dah dibancuh dgn sedikit air, tomato 2 dipotong dadu.
3. Masukkan daging yg dah diperap, 1/2 cawan kicap manis (kalau tak cukup gelap boleh tambah), tutup kuali dan masak sehingga daging empuk (dalam 1 jam setengah depends daging, masukkan air sedikit demi sedikit kalau kering).
4. Daging dah empuk masak dan kuah dah pekat, boleh taburkan daun bwg daun sup dan bawang goreng, perasakan kalau perlu.